Commissie Ameezing

Beste Klompengatters en Klompengatterinnen,

Onlangs zijn wij door de Stichting Karnavalsfederatie Best benaderd om de Blèravond te gaan organiseren. Deze uitdaging hebben wij direct opgepakt en hebben hierbij de vrijheid gekregen hier onze eigen draai aan te mogen geven. We gaan natuurlijk nog wel liedjes zingen en onze creativiteit de vrije loop laten. Maar we zijn er van overtuigd dat de carnavalsvierders uit het Klompengat toe zijn aan iets nieuws en verfrissends. En we denken dat deze vernieuwing ervoor gaat zorgen dat er meer mensen enthousiast gemaakt worden om erbij te willen zijn.

Daarom willen wij met trots met jullie delen dat de Blèravond omgedoopt wordt in:

“Ameezing Klompengat”     -     Op zaterdag 2 februari 2019 zal de eerste editie plaatsvinden in Het Tejaterke

(A)Meezingplezier

Een avond vol meezingplezier van de Beste (Bestse) Carnavals- en feestliedjes! Met medewerking van een aantal ludieke koren, een leuke presentator en de bekende Bestse Feestdj Staal. Laagdrempelig zodat iedereen die wil mee kan zingen, ook omdat vals zingen niet uitmaakt! Je moet gewoonweg wel meezingen! Aanstekelijk, vrolijk, gek, ludiek en gezellig!

Er kan er maar één de Beste zijn

Maar we gaan niet de hele avond alleen met liedjes meezingen. Voor de verenigingen, groepen , ouddeelnemers van de Blèravond en individuelen hebben we er toch een wedstrijdelement in gebracht. Omdat wij vinden dat de wedstrijd om het Beste carnavalslied van Best niet vergeten mag worden. Voorgaande jaren zijn er superleuke liedjes zijn gemaakt waar heel veel energie in is gestoken. Dit element willen we daarom ook tijdens Ameezing Klompengat in ere houden.

Deelname

Daarom willen we aan iedere vereniging, groep of individu vragen om op een bestaand feest- of carnavalsnummer een eigen tekst te schrijven dat met het Klompengat te maken heeft. Een tekst die makkelijk mee te zingen is en waarvan iedereen begrijpt waar deze over gaat.

Wij zullen een lijst voorzien met feestliedjes die als karaoke-versie beschikbaar zijn, jullie kiezen dan een nummer en maken een eigen tekst. Daarnaast zorgt de organisatie voor een goede geluidsinstallatie en een jury die let op de aanstekelijkheid en originaliteit van de tekst.

Natuurlijk gaan we het winnende liedje daarna ook promoten op de andere carnavalsevenementen in het Klompengat! En de winnaar verdient natuurlijk de eeuwige roem tijdens carnaval 2019….. Wij willen hierbij aan alle verenigingen (of een afvaardiging daarvan) vragen niet alleen aanwezig te zijn, maar ook om mee te doen met een superleuk liedje zodat we samen dit evenement kunnen dragen en laten slagen.

Laat voor 22 december weten dat er zal worden deelgenomen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan meteen een lijst met muziek waaruit je kunt kiezen. Details rondom het evenement, jury- reglement en andere bijzonderheden volgen snel.

En oja... de avond is interactief…zorg er dus voor dat de stembanden goed gesmeerd zijn en de hele avond gesmeerd blijven! Tot 2 februari 2019 in Het Tejaterke,

 

Met vriendelijke Ameezing- groet,

Luuk Jansen en Annemarie van Dijk- Kreijveld Commissie Ameezing,

 

Ameezing