Inschrijven voor de Bestse optocht

Vorig jaar is de Karnavalsfederatie met een nieuwe traditie begonnen: het Bouwersbal. Dat bal is ter ere van alle ijverige bouwers en knutselaars, die aan de optocht zullen deelnemen. Op vrijdag 2 februari kan iedereen zich vanaf 20.00 uur komen inschrijven in Eetcafé FF.

Iedereen is welkom op het Bouwersbal, of je nu bouwer of gewoon carnavalsvierder bent! En ook tijdens de optocht hoopt de Federatie op veel publiek, want u weet: Klompengat is mooier met jou!

De optocht trekt op zondag 11 februari vanaf 13.11 uur door de straten van Klompengat. De categorieën om je in te schrijven zijn niet veranderd en ook het inschrijfgeld niet:

 • Categorie A Grote wagens : € 25,00
 • Categorie B: Grote wagens eigen creatie € 25,00
 • Categorie C Grote loopgroepen (vanaf 11 personen): € 20,00
 • Categorie D Kleine Loopgroepen (3 t/m 10 personen): € 15,00
 • Categorie E Individuelen/duo’s: € 5,00
 • Categorie F Jeugd tot 16 jaar: € 5,00

Nadat de deelnemers zich ingeschreven hebben, zal de optochtcommissie direct de volgorde vaststellen. Deze zal op ludieke wijze door prins Jheronimus bekend worden gemaakt. Ook kunnen de deelnemers daar ter plekke hun startnummer meenemen, zodat ze die alvast goed zichtbaar op hun creatie kunnen bevestigen. Na het bekend maken van de optochtvolgorde is het bal echter nog niet afgelopen. In samenwerking met Eetcafé FF is er nog voorzien in een carnavalesk programma, zodat alle bouwers nog even feest kunnen vieren. De Federatie hoopt dus op een grote opkomst en een gezellige avond! 

Last-minute Inschijven

De laatste minuut-deelnemers kunnen zich op zondag 11 februari nog inschrijven. Dat kunnen zij doen bij de Optochtcommissie die vanaf 11.00 uur aanwezig is op het Wilhelminaplein voor Bakker Paul. Let op: inschrijven dus niet meer bij de jury! Ook degenen die hun startnummer niet mee hebben genomen op het Bouwersbal kunnen op zondag voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen.

Nieuws

 • 10 nov
  Klompengat 2019: Prins Thierry d'n Urste

  Daar is hij dan Prins Thierry d'n Urste! Prins van het Klompengat 2019. Samen met zijn Adjudanten Frank en Guido gaat hij er een topjaar van maken. Zijn Motto: “Al 200 joâr de haânden ineen karneval...

 • 10 nov
  Jeugdprins 2019: Jaap d'n Urste

  Met trots introduceren wij jullie de Jeugprins van ons goei Klompengat 2019: Prins Jaap d'n Urste.Samen met zijn Adjudant Max, Vorst Thijn en Lars zal hij er een prachtige carnaval van maken. We...

 • 08 juli
  Witte rook in het Klompengat

  Fantastisch nieuws! Er is witte rook in het Klompengat. Het wordt nog wel even wachten tot we weten wie Prins Carnaval 2019 zal zijn... Prinslancering is op zaterdag 10 november, locatie wordt nog...