Inschrijven voor de Bestse optocht

Vorig jaar is de Karnavalsfederatie met een nieuwe traditie begonnen: het Bouwersbal. Dat bal is ter ere van alle ijverige bouwers en knutselaars, die aan de optocht zullen deelnemen. Op vrijdag 2 februari kan iedereen zich vanaf 20.00 uur komen inschrijven in Eetcafé FF.

Iedereen is welkom op het Bouwersbal, of je nu bouwer of gewoon carnavalsvierder bent! En ook tijdens de optocht hoopt de Federatie op veel publiek, want u weet: Klompengat is mooier met jou!

De optocht trekt op zondag 11 februari vanaf 13.11 uur door de straten van Klompengat. De categorieën om je in te schrijven zijn niet veranderd en ook het inschrijfgeld niet:

 • Categorie A Grote wagens : € 25,00
 • Categorie B: Grote wagens eigen creatie € 25,00
 • Categorie C Grote loopgroepen (vanaf 11 personen): € 20,00
 • Categorie D Kleine Loopgroepen (3 t/m 10 personen): € 15,00
 • Categorie E Individuelen/duo’s: € 5,00
 • Categorie F Jeugd tot 16 jaar: € 5,00

Nadat de deelnemers zich ingeschreven hebben, zal de optochtcommissie direct de volgorde vaststellen. Deze zal op ludieke wijze door prins Jheronimus bekend worden gemaakt. Ook kunnen de deelnemers daar ter plekke hun startnummer meenemen, zodat ze die alvast goed zichtbaar op hun creatie kunnen bevestigen. Na het bekend maken van de optochtvolgorde is het bal echter nog niet afgelopen. In samenwerking met Eetcafé FF is er nog voorzien in een carnavalesk programma, zodat alle bouwers nog even feest kunnen vieren. De Federatie hoopt dus op een grote opkomst en een gezellige avond! 

Last-minute Inschijven

De laatste minuut-deelnemers kunnen zich op zondag 11 februari nog inschrijven. Dat kunnen zij doen bij de Optochtcommissie die vanaf 11.00 uur aanwezig is op het Wilhelminaplein voor Bakker Paul. Let op: inschrijven dus niet meer bij de jury! Ook degenen die hun startnummer niet mee hebben genomen op het Bouwersbal kunnen op zondag voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen.

Nieuws

 • 04 apr
  Onderscheidingen Carnaval 2019

  Zonder vrijwilligers geen carnaval! Deze mensen maken het ieder jaar weer mogelijk dat activiteiten, optochten en loterijen doorgang kunnen vinden. Veel hiervan wordt geregeld achter de schermen en...

 • 04 mrt
  Uitslag trekking Ponyloterij 2019

  Maandag om 14.00 was in Cafe d'n Ekker de trekking van de Ponyloterij.Hierbij de winnende loten 😃 1e prijs 'n Symbolische pony #55862e prijs 't varken #55403e prijs Digitale fotocamera #38894e prijs...

 • 03 mrt
  Uitslag Klompengatse Optocht 2019

  Extra Prijs mogelijk gemaakt door 200 jaar Best. Voor de deelnemer die dit als thema het beste had uitgebeeld. De winnaars zijn De Feestlifters: De Stamgasten met de gekapte populieren Uitslag...